Czy znacie jakieś sposoby jak nauczyć psa chodzenia przy nodze?
Witaj na forum wyznajemy.pl
Witaj na forum Wyznajemy. Nieopublikowane wyznania, jeszcze więcej emocji, dyskusje, problemy i porady. Szukasz inspiracji? Przejrzyj działy i zdecyduj, gdzie podzielisz się swoją przygodą. Witamy!
Chodzenie przy nodze
Kiedy ja próbowałem to zrobić, musiałem psa trzymać na krótko. Gdy próbował mnie wyprzedzić, ciągnąłem lekko za smycz, żeby za chwilę przestać. Uważam, że ważne jest to, jak jeszcze zachowujemy się przy nim w domu. Kurczę.. Za dużo Cesara..
Próbowałam kiedyś ją trzymać krótko przy nodze, ale ona wtedy się zatrzymuje i nie chce ruszyć dalej póki ja nie ruszę. Na spacerze smakołyki mało ją interesują. Mieszkam na wsi więc nie ma tu tłoku, ale moja sunia jest bardzo ciekawskim psem i gdy ma okazje powąchać wszystko dookoła kompletnie mnie ignoruje :D
Mimo wszystko dziękuje za rady, będę jeszcze próbować bo najważniejsza jest wytrwałość :)
Z tym zatrzymywaniem to trochę źle ujęłam :D Chodzi o to, że gdy już ruszam i ona rusza, to za nic nie chce iść przy nodze. Ale zdaję sobie sprawę, że taka tresura może trochę potrwać. Mimo iż moja sunia nie jest rasowym psem to szybko się uczy, ale z tym ma większy problem. :)
Najlepszą metodą jest trzymanie przez właściciela smakołyku w ustach. My na początku uzywalismy suchej karmy. Pokazujesz psu jedzenie i powoli wkładasz sobie w usta.
Najlepszą metodą jest trzymanie przez właściciela smakołyku w ustach. My na początku uzywalismy suchej karmy. Pokazujesz psu jedzenie i powoli wkładasz sobie w usta.
Wkładasz sobie do ust psią karmę?!?!??
wyznajemy pl - jemy karme z psami
Statystyki forum
Użytkownicy obecni na forum w ciągu ostatnich 15 minut: 1
Wszystkich aktywnych użytkowników forum: 128 543